Trackback testing

TrackBack Demo

This feature is awesome !!! .. Although I doubt if a lot of dutch webloggers will implement this feature in their weblogs.

8 thoughts on “Trackback testing

 1. Ik probeer het te begrijpen, maar het lukt me niet…is het te vergelijken met een soort Google-this optie waarbij je dus op basis van je titel kunt googlen? Of heb ik het nu helemaal mis…

 2. Dennis says:

  Nee, het is zover ik het zie tot nu toe :-) een tool waarin je dus een weblog-entry kan overnemen op je eigen weblog, waarin je dan een PING genereert naar de ‘source’. De source kan dan zien dat zijn/haar entry is overgenomen of dat er een soort van comment is gekomen op dat entry, zonder direct op je eigen website een comment te verlangen.

 3. :-)

  Ben eens benieuwd hoe vaak dit gebruikt zal worden.

  Zelf ben ik (voorlopig) meer te vinden voor automatische linkback detectie, zoals Mark Pilgrim doet op http://diveintomark.org/

  Dingen die ik me afvraag over trackback:
  – werkt het enkel met MT? (maw gebeurt de ping via XML-RPC of via een MT-specifiek protocol). Als het via XML-RPC werkt (wat ik vermoed) kunnen andere weblogtools er ook iets mee aanvangen.
  – zullen mensen die stap van het ingeven van een trackback ping url niet overslaan? Ik las ook iets over een bookmarklet, maar kan die de trackback URL automatisch vinden?

 4. Punkey says:

  Aha! Dus Bob van Mijnkopthee zal hier wel blij mee zijn dan :-)
  Lijkt bijna een soort digital copyright thing dan!

 5. Dennis says:

  Ik denk dat hij hier wel even serieus moet naar gaan kijken :-)
  Ondanks dat ie het gebruik van XML/RSS niet toejuigd (getuige de Curry Thread indertijd) zou dit wel erg handig zijn :-)

  En misschien: Nucleus van Karma ook wel [g]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.