538 Dancesmash Jaarmix 2003 +DVD

Afgelopen week kreeg ik de melding van BMG dat ze een jaarmix uit hadden gebracht met video-dvd.

Via via kreeg ik vanavond de mix in handen.
Als de eerste 22 minuten de totale afspiegeling kan zijn van de gehele mix, dan adviseer ik niemand deze CD (a eur 19,90) aan te schaffen.
Ondanks dat de mixer er wat geprobeerd heeft van te maken zijn de beschikbare songs erg slecht. (om een mix te maken zou je bijv. 200 nummers moeten hebben om mee te kunnen spelen alwaar je dan later deze nummers tot een aanvaardbaar aantal kan terugbrengen zonder jezelf geremd hoeven te voelen in je mixmogelijkheden); en dat is hier duidelijk het geval geweest:
nummers die erin moesten van de platenmaatschappij / licencee etc., nummers die erin moeten ivm de DVD (video) etc..
Daardoor in de mix: onmogelijk combinaties, gespeel met +BPM’s en zelfs nummers weer teruggebracht in BPM’s .. BAH

Goed, de muziek kan de jeugd aanspreken, maar mixtechnisch zal het de mixfreaker teleurstellen

Wellicht dat de DVD nog wat goedmaakt, maar wil je deze jaarmix kopen om de mix dan geef ik je een negatief advies. De Video-jaarmixen van TMF van de afgelopen jaren waren / zijn stukken beter. (mixtechnisch).

Psst.: ja ik heb hem afgeluisterd.. Een mix kan ook zijn goede kanten hebben en dat heeft deze zeer zeker. Alleen naar mijn bescheiding mening rechtvaardigd dat niet de aankoop ervan. Elke tiener, cafe of discotheek kan er leuk mee spelen. (vooral met de DVD). Maar het is het net niet. Volgende keer wat meer platen gecleared krijgen jongens van BMG !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.