Experimenten met Ads

Zoals r-win al op zijn weblog besprak: ads op de website

l-rs stopte er mee en ook r-win ziet de gouden zilvervloot nog niet voor het eind van 2005 binnen varen.

Zo lijkt er nog weinig onderzoek gedaan te zijn naar de Google Adwords hier in nederland (of het staat ergens en ik heb het nog niet gelezen).

Mijn ervaringen:
Ik run een aantal websites waarop de ads van Google nu draaien: gemiddeld zo’n 1500 tot 2500 hits per dag en dat levert een 1% klik percentage op deze 15 tot 25 clicks levert een variabel bedrag op.

Hoe meer hits wil nog niet zeggen dat je ook meer clicks krijgt.
Dit is afhankelijk van website maar is ook tijdsgeboden.
De website Webculinair van mijn vrouw scoort zeer goed aan het eind van het jaar: recepten voor de kerst. Vele hits en dus ook een mooi click score op de ads, ander segment ander publiek meer clickers

Zo zijn de hits grof ap AMR toegenomen (pr0n scoort nog steeds) en is het click percentage van 1 procent naar 0.5 afgenomen. Natuurlijk verdien je wat meer maar dat alles heeft weer te maken met de keywords:

En daar is vooralsnog geen pijl op te trekken. Er staat alweer een week advertenties over swimsuits op mijn weblog maar ik heb geen idee op welk keyword dat geselecteerd is. En vandaag zag ik een gedrag wat wel heel apart is:

een URL met de naam ‘geenstijl’ erin toont geen advertentie en een gelijkwaardige pagina op een url met ‘gs’ erin wel. Zie een vorig weblog entry.

Goed: meer en meer internationale weblogs pikken het op. Want hoe lukratief kan het worden als er advertenties tussen zitten die per click 10 tot soms wel 80 dollar kunnen opleveren.

Dus stel er is heel iets concurrerends in nederland aan de gang en iedereen wil er van meeprofiteren. Laten we zeggen: Procter & Gamble en Unilever willen als DE leverancier van een nieuw wasmiddel bekend staan. Een click wordt dus meer waard want je wil de mensen op jouw website .. Interessant.

Een ander verhaal is Amazon Associates: ondanks de vele hits gaat het er hier om dat je wat verkoopt: veel hits breng ik nu naar Amazon, maar van al die hits is er nog maar 1 product verkocht. En juist dat zet nou niet 1-2-3 zoden aan de dijk. (of je moet Adam Curry heten en 19 Senseo’s verkopen).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.