Sensation White (ID&T / SLAM FM); de stream

ze zeggen dat ze het goed doen .. Maar ik heb nu 2 streams van ze mogen bekijken (sensation & talpa) en het hapert aan alle kanten. 8 Mbit down, en zelfs direct van m’n eigen ISP (XS4ALL). Droevig dus. Streaming media kan dus beter. Jezelf aub nog niet teveel op je borst kloppen met de aantallen luisteraars. Dat zijn allemaal reconnecters.

3 thoughts on “Sensation White (ID&T / SLAM FM); de stream

 1. Peter says:

  Beste Dennis,

  Het is altijd weer jammer om te horen dat sommige kijkers niet krijgen wat ze graag hebben willen. Of ons daarover iets te verwijten valt is iets heel anders. We hebben, zeker door inzet van ons StreamGate-platform, controle over een groot deel van het traject. Echter na het afleveren van de streams tot in de netwerken van de ISP houdt onze invloed op.

  Gedurende het hele evenement is (o.a. door de ISP’s zelf) de kwaliteit en bereikbarheid van onze streams gemeten. Hierbij is geen enkele onregelmatigheid geconstateerd. Omdat ik weet dat jij niets opschiet met die conclusie, nodig ik je bij deze van hart uit om contact met ons op te nemen, zodat we in jouw specifieke geval het hele traject tot aan jouw computer kunnen doorlopen om uit te vinden waar het probleem zich voordoet.

  Vriendelijke groet,
  Peter
  DutchView Webcasting

 2. Chiel says:

  Hi Dennis,

  Zoals je weet wordt de kwaliteit van een stream die je bekijkt door een groot aantal factoren beinvloed. Niet in de laatste plaats door het aantal gebruikers dat er tegelijk naar zit te kijken. Zeker ook door andere streaming activiteiten op het net, zoals Live 8. Zelf heb ik vanaf 4:15 een klein uurtje gekeken (inderdaad, xs4all) en geen enkel hikje gezien. Xs4all heeft vele duizenden gebruikers en uiteraard beperkte video server capaciteit. Je zult ermee moeten leren leven dat op dit moment de capaciteit van netwerk en servers ontoereikend is om ook de grootste mega-events vlekkeloos voor iedereen onder alle omstandigheden te kunnen bedienen.

 3. met andere woorden: Internet is er eigenlijk nog niet klaar voor?. En als we multimediaal zouden moeten gaan dan kunnen sommige partijen zijn of haar vingers nog erg verbranden …

  Tuurlijk accepteer ik de problemen want ook ik weet dat vele gebruikers problemen geeft voor capaciteit, maar loop dan niet een dag erna te verkondigen dat alles perfect was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sensation White (ID&T / SLAM FM); de stream

ze zeggen dat ze het goed doen .. Maar ik heb nu 2 streams van ze mogen bekijken (sensation & talpa) en het hapert aan alle kanten. 8 Mbit down, en zelfs direct van m’n eigen ISP (XS4ALL). Droevig dus. Streaming media kan dus beter. Jezelf aub nog niet teveel op je borst kloppen met de aantallen luisteraars. Dat zijn allemaal reconnecters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.