Feestvieren

in de bajes …

Dat Nederlandse gedetineerden tot de best behandelde gevangenen ter wereld horen was al bekend. Maar dat moordenaars, bankovervallers en drugsbaronnen achter de tralies van een Nederlandse gevangenis zelfs een eigen ‘grand cafe’ runnen?

One thought on “Feestvieren

  1. Ach. zo heerlijk uit zijn verband getrokken, dat telegraafbericht.
    Als menn zicht echt een onderbouwde mening wil vormen over hoe “goed” bajesklanten het hebben en vooral waarom dat zo KAN zijn (Nee niet iedereen heeft TV, dat is een voorrecht, dat je kunt verdienen als je verbetering toont enzovoort) zou men eens een open dag van een gevangenis moeten bezoeken.
    Cafe’s runnen, internet-toegang, bibliotheken, zijn allemaal onderdeel van een zeer goed uitgebalanceerd (rehabilitatie) programma. Het gaat erom mensen te leren verantwoordelijkheden te dragen, en mensen te belonen voor verbeteringen. Het is zeer zeker niet zo dat ze alles maar in de schoot geworpen krijgen en wij ervoor betalen.

    Veel te vaak wordt net gedaan alsof Bajessen alleen maar luxe zijn en alsof dat alleen maar slecht is. Nederland heft nog altijd een van de laagste terugvalcijfers van de wereld, en heeft nog altijd een van de laagste criminaliteitscijfers van de wereld. Dat komt voor het grootste deel door dat uitgebalanceerd programma. Echt niet door “feestvieren in de bajes”. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.