Gratis TB303 en TR808/909

Voor die eventuele sterveling die niet weet wat een TB303 en TR808 of TR909 zijn:
Dat zijn respectievelijk een bass-line-synthesizer (TB303) en 2 drumcomputers (de TR808 en TR909) van Roland, die origineel niet aan de straatstenen kwijt te raken waren, maar waar je tegenwoordig een klein
fortuin voor mag lappen, als je er eentje 2e hands weet te vinden….

Daarom besloot Propellerheads Software (ja, die van Reason) een aantal jaargeleden (ik dacht in 1997) een software-emulatie van die doosjes te maken,en dat was een hele goeie … De klanken waren prima nagebootst en het zag er ook nog eens erg natuurgetrouw uit. ReBirth RB338 noemden ze het.

Inmiddels zijn ze al lang gestopt met de ontwikkeling van die software, en nu hebben ze officieel het overlijden van dat pakket bekend gemaakt. Leuk voor iedereen die het nog niet heeft, want je kunt die originele software,
helemaal compleet, als ISO image, van de website www.rebirthmuseum.com downloaden. Kost helemaal niks, ok, een leeg CeeDeeje om het na het downloaden op te zetten.

Gewoon effe halen dat ding…..
Heel erg leuk met een losse midi controllerbox … Kun je aan de knopjes draaien en realtime het geluid beinvloeden (en de knopjes op het scherm draaien leuk mee).

En voor de echte museum freaks hebben we ook nog D-Lusion’s Rubberduck als gratis software (Bass Synthesizer), die ver voor de propellorheads een vergelijkbaar pakket maakten (vooral bij gebruik van Acid/ Goa Trance and techno producties)

:: dank aan Leon ::

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.