BattleStar Galactica – Veronica TV

Een klein stukje in de nieuwe Veronica Gids van aankomende week: (wat een waardeloze ‘aankondiging’ van een Top Serie b.t.w.)

Starbuck is terug
En het is een meisje! Katee Sackhoff speelt de rol van de brutale en zeer getalenteerde pilota Kara Thrace, bijgenaamd ‘Starbuck’ in di teerste deel van de miniserie Battlestar Galactica, een remake van de klassieke sf-reeks uitde jaren ’70

Note: ik zou het geen remake noemen, maar eerder een vervolg op .. (en dan is iedereen het erover eens dat de begin jaren 80 serie prut is geweest.

“40 jaar na de Cyclon-oorlog verklaren de Cyclons de oorlog aan de mensheid door al hun twaalf kolonies aan te vallen en te vernietigen

5 thoughts on “BattleStar Galactica – Veronica TV

 1. Zaterdag de eerste aflevering gezien en het is inderdaad ongelooflijk dat een dergelijk goeie serie zo maf wordt aangekondigd. Ontslaan die figuur !

 2. ;-) tsja. .45 minuten voor de miniserie.. jammer dat had gewoon in anderhalf uur gemoeten .. nu hebben vele mensen die voor het eerste kijken iets van: noh is dat alles. Waar is de actie…..

 3. spatieman says:

  vernieuwing en de oude serie fuck !

  dan moet je je schamen, ik vind deze remake een aanfluiting, geen verhaal, geen plot, en teveel digitale techniek.

  en een vervolg is het zeker niet, ik weet niet of je de oude serie ooit gezien hebt, maar deze remake is het zelfde als de eerste 2 afleveringen, alleen zwaar vernieuwd met fuk effecten.

  om alleen al niet van de vipers te spreken, zien er wel leuk uit ,maar bewegen veel te nep..

 4. Peter says:

  Tsja… de serie is wel aardig, maar Veronica slaat weer een blunder van de eerste orde door de Pilot van deze film over te slaan waarin alles uitgelegd wordt wat aan deze serie voorafgaat…

  Wie de mysterieuze dame in de rode jurk en het blonde haar is, waarom Galactica zo’n oude roestbak is en wat het was voordat het in hergebruik werd genomen na de aanval van de cylons.

  Etc etc etc.

  De serie is leuk, zeker voor “oude” fans zoals ik, maar ook ik vind het jammer dat er van de goeie oude serie een soort psycho-drama gemaakt is met enkele (overigens erg mooie) gevechtscenes tussendoor. Dat moet je wel alles volgen want anders mis je ze zo kort zijn ze.
  De reden waarom BG allemaal met oude tooltjes en geweertjes werkt is een aanfluiting op de nieuwe regisseur die hiermee z’n budget zeker wat handelbaarder moet houden. Hetzelfde geldt voor de hele inriching en uitvoering van vipers, de inrichting van BG etc.
  Ook de uitvoering van de ‘oude generatie’ cylons in deze serie is een aanfluiting, alsmede ook de nieuwe cylon raiders die er belachelijk uitzien al helemaal wanneer ze rond huppelen.

  Affijn, voor een oude fan van BG is het even slikken, maar voor nieuwe fans dit advies. Blijf effe zitten, het wordt op een gegeven moment toch wel interessant. Ga af en toe koffie zetten als er weer minuten van dialogen en psycho dramatiek uitgewerkt moet worden in de serie of nog beter neem ‘m op en speel ‘m versneld af zodat je alle dramatiek kunt overslaan en de actiescenes kunt zien.

 5. Peter,
  Pilot is echt wel uitgezonden hoor. Begin is ‘afscheid’ van BSG .. de blonde lekkere muts zie je dan verschijnen als ‘contact’ persoon voor de Cylons die nu ineens na 40 jaar weer verschijnen’

  Ook op de website van Veronica is gemeld dat ze met de Pilot begonnen en daarna de seizoen 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.