CDA: Terug naar 40 uur werken

Moet dat iets nieuws zijn of zo? Ik kan me geen 32, 36, of 38 uur werken voorstellen. Ik werk al mijn gehele werkleven 40 uur (en dan is het nog eerder +40 dan -40 uur). Dus zo spannend is dat helemaal niet. Gewoon van half 9 tot 5 uur werken met een half uurtje pauze. Dus arbeidstijdverkorting is ivm het creeren van nieuwe banen niet meer nodig.

3 thoughts on “CDA: Terug naar 40 uur werken

 1. Jaap says:

  Het hangt er natuurlijk vanaf wat je onder ‘werken’ verstaat.
  Ik werk 55 uur per week, minstens, maar ik ga niet meer dan 32 uur per week betaald voor anderen dan mezelf werken hoor, no way!
  Dat ‘terug naar 40 uur’ is weer zo’n onzinnig rechts argument, dat er maar vooral meer winst naar de rijken mag gaan! Het stomste wat ze kunnen doen, nog minder parttime banen, echt belachelijk.

  Mijn grote vriend Julius heeft er een mooi stuk over geschreven (wel vaker zelfs geloof ik), maar deze kon ik zo gauw vinden:
  http://jult.net/dub/entry.php?id=310

 2. Diederik says:

  Volgens mij werd er in het nieuws gezegt dat ze wilde beginnen bij de overheid zelf. En daar bovenop ook de ATV afschaffen. Dit moet dan een goed voorbeeld zijn voor het bedrijfs leven.

  Het lijkt me erg verstandig dit soort zaken recht te zetten. Bij de overheid krijg ik erg vaak het gevoel dat er niet of nauwelijks gedacht wordt aan het ‘gemeenschaps geld’ wat daar allemaal over de balk gaat.

  @Jaap

  Teksten als “weer zo’n onzinnig rechts argument” vind ik slecht staan in een discussie waar iedereen bereid moet zijn zijn meningen bij te stellen.

  Ik ben zeker niet tegen partime banen, maar er moet meer een commerciele gedachte achter zitten dan een ‘werkverschaffende’.

 3. wat ik erg vind is dat sommige mannen een 32 urige werkweek hebben om 9 uur binnenkomen en dan om 3 uur weer weggaan, zeggen dat ze moe zijn en de uren gemaakt hebben voor die week (oja en dan ook nog een lunchpauze van 2 uur kunnen maken).
  En dan maar zeuren dat ze het zooooo druk hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.