Afscheid & Ontwikkeling

Eens even kijken. Waar gaan we afscheid van nemen:

Project Digg-it; een ‘digg-website’ alike site gebaseerd op een opensource tool scuttle. Waarom? Ik werk maar heel weinig met favo’s en met del.icio.us achtige websites. Op de een of andere manier ben ik gewoon te handig met google om daar mijn informatie vandaan te toveren zonder in een wirwar van favorieten te moeten zoeken. Digg-it heef dan geen toegevoegde waarde voor me. Daarnaast werd mijn roep om ‘spam’ gehonoreerd en zaten er binnen 4 weken zo’n 3500 onzinnige entries in.

Project: Nieuws AroundMyRoom, herpubliceren van nieuws artikelen die ik de moeite waard vind. Gebaseerd op MovableType en Reblog. Het werkt, maar ook hier: Ik neem afscheid van Movabletype als CMS systeem en ga dus wat nieuws uitproberen met Nieuws AroundMyRoom. De Reblog feature zal wel blijven bestaan (momenteel een soortgelijk systeem in gebruik op de erotische sectie van AroundMyRoom’s Playground de Pr0n Weblog waarbij ik dus via xml/rss feeds het nieuws herpubliceer. Eigenlijk zoek ik een tool vergelijkbaar met reblog maar een wat betere beheersmodule. Nog niet gevonden wat ik zoek.

Waar gaan we mee verder: jaarmix.nl, we zoeken nog een leuk CMS systeem waarmee makkelijk de jaarmixen van het nieuwe jaar in gestopt kunnen worden zodat er een mooie pagina uitrolt. Tips zijn welkom. (Excel?), daarnaast gaan we hier ook met rotating banners werken. Mixers worden dan uitgenodigd om een banner te maken die dan roterend in de site verwerkt wordt met phpadsnew.

En natuurlijk proberen we met bepaalde acties weer eens wat meer hits te verkrijgen op het gehele AroundMyroom domein. Project Page3 was zeer succesvol, maar dat vonden de mensen van ‘The Sun’ niet zo leuk. Natuurlijk wordt nog dagelijks Page3 bijgehouden via het supergeweldige script van Matthijs. Wisten jullie trouwens dat de Mutsen Zoe en Nikkala dit seizoen sieren in de Pabo ?

Goed: AroundMyRoom’s Playground met daadwerkelijke experimenten die getoond worden op de site en waarmee we ons onderscheiden van de rest van de massa.

5 thoughts on “Afscheid & Ontwikkeling

 1. Diederik says:

  Het is ook erg in ontwikkeling, ik kreeg het idee van je post dat je een beetje ‘on the edge’ wilde kijken naar nieuwe dingen. Omdat het ook nog eens geheel in RubyonRails is gemaakt volgens mij erg interessant om het te volgen en of te werken.

 2. Oja, ‘on the edge’ zeer zeker maar dan wel met iets wat in mijn straatje pas qua onderzoek. Een ander CMS ga ik pas onderzoeken als het van pas kan komen onder een van mijn domeinen
  mixfreaks.nl
  jaarmix.nl
  aroundtheworld.net
  of als experimenteel iets onder aroundmyroom
  Maar ik heb nog niet iets gevonden waarin ik 1 index bestand met informatie (zoals jaarmix.nl) kan koppelen aan een specifieke pagina en wat dan zeer snel met een paar klikken beheerd kan worden.

  En tsja ik moet me nog eens gaan verdiepen wat RubyOnRails precies is, want ik zie het vaak genoemd worden maar wat het exact is en doet of kan en wat mijn servertje eventueel als extra iets erbij moeten hebben ….. dat vergt iets meer tijd en onderzoek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.