Afpersing mokkels.nl

OM eist werkstraf voor afpersing domeinnaam Mokkels.nl

Uit de Stentor

ZUTPHEN/APELDOORN (ANP) – De officier van justitie bij de rechtbank in Zutphen heeft dinsdag een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden geëist tegen artiestenmanager Sidney B. uit Amsterdam. De man zou samen met twee Apeldoorners met geweld iemand hebben gedwongen afstand te doen van de domeinnaam www.mokkels.nl. B. ontkent dat zelf.  Deze twee Apeldoorners, sportschoolhouder Özdan T. en horecaondernemer René D., hoorden vorige week straffen van respectievelijk vijf en tweeënhalf jaar cel tegen zich eisen voor verschillende afpersingen.
De rechter doet op 12 september uitspraak in de zaak tegen B. De twee Apeldoorners horen het vonnis op 5 september.

update: Sidney B. werd gisteren volledig vrijgesproken. Hij zou volgens het openbaar ministerie alleen bij de afpersing van de website mokkels.nl betrokken zijn, maar de rechtbank vond dat niet bewezen.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.