Vakantie richting China

We zijn al een paar weken op internet en in reisgidsen aan het neuzen om uit te zoeken welke reis we gaan maken. We wisten al dat de bestemming China moest zijn. Ik had immers tijdens zijn zakentrip naar Hongkong en China van de collega’s daar gehoord dat we niet te lang moesten wachten omdat China snel aan het veranderen is.

china.jpg

Nu moesten we alleen nog uitzoeken met welke reisorganisatie en welke route we dan wilden doen. Het aanbod is behoorlijk groot. We wilden naast een paar grote steden ook het binnenland van China zien. De reis van Shoestring viel ons al snel op omdat deze goedkoper is dan veel andere reizen. En dan komt het vergelijken met andere organisaties. Wat bieden zij meer en tegen welke prijs?

Na enig wikken en wegen zijn we er dan toch uitgekomen … We gaan de 29-daagse rondreis “Groots China” van Shoestring boeken. Pluspunten van deze reis zijn voor ons: De overnachting in Lunan in het Stenen Woud, een leuk excursiepakket en de aantrekkelijke prijs.

Ook Koning Aap en Summum boden reizen aan die ons aanspraken maar de reis van Koning Aap ging of door Tibet wat deze reis erg duur maakte of een cruise over de Yangzi-rivier die ons minder mooi leek. Summum viel af omdat deze (inclusief excursiepakket) per persoon ruim € 500 duurder was terwijl de enige extra’s een bezoek aan Xiaha (Een Chinees-Tibetaans klooster) en een overnachting in Longji (op een berg tussen de rijstterrassen). Dat was voor ons geen € 500 waard.

Nu moet Lilian alleen nog even haar nieuwe paspoort ophalen en dan kunnen we gaan boeken. China here we come!

iemand nog advies, tips, hints? Oja Visa etc is geen probleem .. ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.