Vreemde reclame marketing op Talpa/Tien [UPC – Casema]

Er is wat vreemds aan de gang tijdens de reclame uitzendingen op Talpa/Tien.

als je goed oplet zal je net na die vervelende UPC darts reclame waar men ook nog iets ‘vaags’ aan het opnemen is iets vreemds zien.

De reclame is afgelopen en voor een hele korte periode (tienden van seconden) zie je een vermelding van CASEMA ..  Ik heb dit inmiddels 2  4 keer waargenomen (in 2 dagen)op Talpa. Op RTL4 zie je het niet.

Hoe noemt men dit? Je kent die verhalen wel: films waarin voor een korte perioden (bijv. een 1/25ste van een beeld) een flesje pepsi geprojecteerd wordt waardoor mensen tijdens de pauze meer cola gaan drinken. En als je er zo overnadenkt en dit ziet: dan denk je meer aan Casema dan die 30 seconden van UPC .. is dit een marketing strategie van Casema? Van Talpa? Een test? het creeeren van een buzz ?

Dus ik ben benieuwd of het de marketeers van bijv. Marketingfacts al opgevallen is .. of ben ik weer eens de  e n i g e ?

Yup: nog steeds zit de casema halve seconde er tussen en nog steeds heeft geen enkele ‘site’ die zichzelf de beste vind dit gemeld. Nou dan zal het dus wel normaal zijn .. ;-)

4 thoughts on “Vreemde reclame marketing op Talpa/Tien [UPC – Casema]

 1. De term die je zoekt is subliminal message.
  En nee, ik heb het niets gezien, want ik het Tien/Talpa niet eens op m’n TV ingesteld. Als ik rotzooi wil zien, dan kijk ik wel in de vuilnisbak en als ik iets wil zien wat nergens over gaat, dan zijn er nog genoeg ongebruikte voorkeurskanalen op de afstandsbediening te vinden die alleen maar ruis vertonen. Voor mij geen Tien. :-)

 2. Joost says:

  Gebruik is niet toegestaan. Onderzoek wijst uit dat het effect slechts voor enkele seconden werkt en dat het koop/keuzegedrag niet beinvloed.

  Tevens slechte uitvoering als het je opgevallen is.

  Overigens heeft Casema wel eens stiekem getest met eigen reclame die listig tussen zaken doorgeschoven werden. Geen idee of Kaasema jouw kabelaar is. Wie weet hebben ze een digitale fingerprint op de UPC reclame met een push van hetgeen je ziet als gevolg. If so… major news, but I guess not :-)

 3. UPC is mijn kabelaar die me dood gooit en (belde) met de vraag of ik digi tv wilde: niet dus. Toch nog foldertjes sturen .. Laatste folder is dat ik binnen enkele weken/dagen een digi box aangeboden krijg: niet dus. Hoeft ook niet ..

  Ik ga toch niet akkoord met de voorwaarden, maar nu ik dit ‘ontdekt’ heb denk ik dat UPC hier een leuk relletje van kan maken mocht UPC en Casema geen relatie met elkaar hebben. Life-Long free abonnement zou leuk zijn ;-) Gratis mediabox met HDD om Pr0n mee op te nemen ook ‘:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.