Starbucks naar Nederland!!

Starbucks opent Nederlandse vestigingstorefront_1_.jpg
AMSTERDAM – Wat al jaren boven de markt hing, is nu een feit: de Amerikaanse koffieketen Starbucks opent de deuren van een eerste vestiging in Nederland.

De eer valt te beurt aan Schiphol, en wel achter de douane. Daardoor is de zaak, die komende zomer open gaat, alleen bereikbaar voor mensen met een vliegticket.

Zuinig met informatie
Starbucks is altijd zuinig geweest met informatie over de plannen in Nederland. Ook nu wil het bedrijf niet zeggen of er na Schiphol meer vestigingen zullen volgen in ons land. ‘We zijn heel enthousiast over de mogelijkheden, maar doen verder geen mededelingen’, aldus woordvoerster Kate Bovey op elsevier.nl .

Starbucks-toeristen
Starbucks bezit in het Amsterdamse Westelijk Havengebied al geruime tijd een opslagplaats en branderij voor koffiebonen. De koffie van Starbucks is in Nederland louter verkrijgbaar in het hoofdkantoor van Nike in Hilversum en alleen bestemd voor het personeel aldaar. Diverse nieuwsgierige ‘Starbucks-toeristen’ waagden de trip naar Hilversum om dat met eigen ogen te aanschouwen.

[dennis] Maar hoe kun je nu spreken dat Starbucks naar nederland komt als het ACHTER de douane komt te zitten.. Pfff .. Maar goed: de Starbucks coffee die ik in San Jose (CA) heb gehad heb ik verder nog nooit ergens anders gehad. Het is slappe koffie.

Iemand die advies kan geven wat voor koffie ik moet bestellen als het DIEPZWART en sterk moet zijn met wat suiker?  

artikel overgenomen van: Marketing Tribute

11 thoughts on “Starbucks naar Nederland!!

  1. Ik heb er hier 1 in Bern zitten ja dus ik zie Starbucks dagelijks ;) Die op Amsterdam weet ik niet of ik die eerder zie dan jou. Ben in April weer in het land en dan geen wekelijkse vluchtjes meer..

  2. Yep .. Yasmin, ik heb ze al druk bezig gezien met het ‘winkeltje’ .. Ben de afgelopen maand alweer twee keer achter die douane geweest ivm vluchten naar het buitenland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.