Inenting tegen Buiktyfus

Zo, de laatste prik ook gehaald vanmiddag: een prik tegen buiktyfus. Dit lijkt superernstig maar schijnt vooral een grote bescherming te bieden tegen de alom bekende: salmonella bacterie. De prik zorgt niet voor een volledige 100% bescherming maar de kans dat je salmonelle zou kunnen oplopen is in ieder geval nu verminderd.

Dus als je op vakantie gaat (en dat geldt bijv. ook voor je vakantie naar Turkije) neem dan even contact op met de GGD wat voor soort prikjes je nodig zou kunnen hebben (Hepartitus A en/of DTP bijvoorbeeld).

Ook nog 13 Malarone Malariapillen halen van de week, want we reizen 5 dagen door een malariagebied. En ook hiervoor geldt: beter voorkomen dan genezen.

One thought on “Inenting tegen Buiktyfus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.