Filet Americain Saus

Al maanden ben ik op zoek naar simpele slagers filet américain saus zodat ik met rundertartaar lekker simpel dit zelf kan maken (ben namelijk uitgekeken op de AH filet en alle andere kant en klare pakjes).

Vandaag maar eens zelf gaan experimenteren en een aardig recept kwam uit de bus

ingrediënten:

  1. Worcestersaus (Worcestershire sauce)
  2. Mayonaise 
  3. Tomatensaus
  4. peper / zout 
  5. Paprikapoeder
  6. maggi (de enige echte)
  7. Rode tabasco
  8. 2 ronde rundertartaartjes (180 gram)

Begin met 1 theelepel mayonaise, 1 theelepel tomatensaus, 1 theelepel worcestersaus. Meng dit en voeg hierbij 1 stuk rundertartaar. Je zal zien dat de saus voor dit stukje vlees al voldoende is. Ikzelf vind wel dat de tomatensaus een beetje de overhand hebben dus ik denk dat ik dat later ga verminderen.

Blijf alles goed prakken met een klein gebaksvorkje of gebruik een keukemachine (alleen voor mietjes). Als alles goed door elkaar is dan kun je peper en zout toevoegen, paprika poeder er bij en als je het wat pittiger wilt hebben wat tabasco maar dat is een beetje proeven naar eigen smaak. Maak het niet te scherp/zout je kan beter het wat vlak houden als smaak zodat je het later kan toevoegen als het op een brood/toast gaat. Ik heb daarom zelf wat maggi toegevoegd wat als als zoutvervanger kan dienen.

Het 2e stuk tartaar kun je ook toevoegen en gooi hier 1 theelepel mayonaise bij. Meer hoeft niet want dat zou de typische filet américain smaak wegnemen.

Natuurlijk kun je knoflook, uitjes erbij doen maar dat kan je zelf beslissen ik hou van een wat natuurlijke smaak zodat meerdere mensen het kunnen proeven / eten.

Na de eerste keer kan ik echt wel zeggen dat de eerste poging voor een filet américain saus goed gelukt is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.