Spitsstroken en de A1

Vandaag een stuk in de telegraaf over de spitsstroken die bij Hoevelaken / Barneveld niet gebruikt mogen worden. Dagelijks heb ik hier mee te maken .. Zo werk ik in Amersfoort en heb ik ongeveer 15 minuten nodig om vanaf het industrieterrein op de A1 te komen (en tel er 10 minuten bij om bij het klaverblad te komen). Echter vanaf Amersfoort Noord tot aan knooppunt Hoevelaken kun je het wel vergeten .. Nu is er een ‘sluipweg’ waar ik binnen 10 minuten ipv anders 25 minuten vanaf kantoor op de snelweg ben, maar dat schijnt binnenkort ook niet meer mogelijk te zijn.

Zo is op de A1 bij het klaverblad Vaak 1 rijbaan dicht om zo het verkeer van Utrecht / Zwolle (A28) door te kunnen laten stromen.

Daarna rij je (als je geluk hebt) met een traag gangetje tot aan de A30 langzaam door. Pas na de A30 afrit kun je doorrijden, echter als je pech hebt dan sta je net na Voorthuizen tot aan Stroe ook weer vast .

‘s morgens is het eigenlijk alleen een drama bij Barneveld (A30) want daar staan bijna altijd de Matrix borden op 50 te knipperen .. Daarna is het redelijk te doen, totdat je weer bij het klaverblad bent..  Nu rij ik er zo rond half 8 langs, maar ik kan me voorstellen dat het dan nog drukker wordt.

Van mij mogen die spitsstroken inderdaad liever gisteren dan vandaag open ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.