CFULLHDMA: during firmware upgrade I lost power

Oh oh .. you are upgrading your CFULLHDMA and suddenly in your home there is no power anymore ..

Is there a way to fix the CFULLHDMA? There are 2 ways to fix a bricked CFULLHDMA

If you see a Blue Screen, than you have the opportunity to fix the bricked CFULLHDMA by using a USB drive/stick with upgrade.bin. Instruction are displayed on-screen.

If the CFULLHDMA is giving a BLUE SCREEN, the kernel is still running and you can fix your CFULLHDMA.  The device is searching for the upgrade and it will upgrade.

There is a small change that this way will work as kernel root files can be damaged too easily when a firmware upgrade fails (due to power failure).

The other way to fix the CFULLHDMA is by using a serial console cable. (I can do that) .. ;-)

More about this using console cable will be explained when needed or requested.

7 thoughts on “CFULLHDMA: during firmware upgrade I lost power

 1. Jurriaan says:

  Het lijkt er op dat mijn CFULLHDMA tijdens de firmware update is vast gelopen. Ik kreeg een zwart scherm en als ik nu opnieuw opstart krijg ik alleen het welkomsscherm.

  Als ik een usb stick met de upgrade.bin erin stop gebeurt er niks.

  Heb je nog tips?

 2. je zou eens alle kabels los kunnen trekken, alleen de stroomkabel en de HDMI kabel of anders composiet kabel eraan zetten en dan het apparaat aanzetten.

  Het kan zijn dat de firmware er echt uit ligt, maar dat kan ik vanaf hier niet zien, ik moet kijken of ik wat jij hebt kan reproduceren. In het ergste geval moet er met een console kabel de kernel er weer ingezet worden omdat hij niet door zijn boot sequence meer kan komen ..

 3. Filip says:

  Ik heb hetzelfde probleem voor. Heb hem net uit de verpakking gehaald en het eerste wat ik wilde doen was de firmware upgraden. Heb via internet de laatste versie erop gezet. Compleet geïnstalleerd, herstarte vanzelf ook maar verder dan het welkomstscherm komt hij niet. Heb reeds geprobeerd de cfullhdma verschillende keren op te starten, ook door te voeding te verwijderen maar verder dan het opstartscherm komt hij niet.

  Is er misschien een andere oplossing dan hem eventueel naar de fabrikant op te sturen?

  Groetjes
  Filip

 4. Lucardos says:

  Dennis,

  ik heb gisteravond het zelfde probleem gehad. volgens het toestel was er een nieuwe firmware. Deze heeft hij via internet gedownload en daarna begonnen met installeren. Halverwege viel het beeld weg. Heb nog een halfuur gewacht maar bij het uit/aan zetten nog steeds geen beeld. Ook LAN lampje wordt niet groen.

  Geprobeerd met usb stick, maar aangezien er geen beeld is kan ik weinig beginnen.

  Wat nu, hij is nog maar 3 maanden oud.

  gr,
  Lucardos

 5. Edjobo says:

  Bij mij is de cfullhdma firmware upgrade van internet vastgelopen op ca 60%. Het beeld is bevroren en met de afstandbediening is er geen reactie. De internet verbinding op de computers werkt normaal. Kan ik de spanning eraf halen of is er een soort CtrlAltDel? Hoe los ik dit op?
  Groetjes.

 6. Edjobo says:

  Het probleem heeft zichzelf opgelost! De volgene dag was het opstartscherm weer hersteld en de gestarte firmware upgrade niet uitgevoerd. Daarna een tweede poging gedaan met een USB stick die lukte. Upgraden duurt lang en wekt de indruk dat het systeem vastloopt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.