Ballonvlucht China

IMG_9883.JPG

In 2007 heb ik een ballonvlucht boven het Karstgebergte kunnen maken, hierboven een van de vele foto’s die we toen maakten. Een geweldige ervaring en als je dan nu leest dat er een ballon in China met nederlanders is neergestort .. Dat is dan even heftig nieuws.

Geen idee hoe deze vakantiegangers hun ballonvlucht hebben geboekt, tijdens onze reis was er onenigheid over het boeken bij de reisleider of bij een ‘reisbureau’ in Yangshuo.  (Reisleider was een tientje duurder en voor sommige mensen was dat teveel geld wat aan de strijkstok zou blijven hangen en dat werd de gids niet gegund, terwijl die gozer gewoon top zijn werk deed). Lilian en ik vonden dat onzin en hebben gewoon geboekt en hadden een fantastische ervaring.

Een aantal andere mensen van de groep had alternatief geboekt en kregen 3 dagen lang uitstel: eerste dag ‘overboekt aka: er zijn militaire oefeningen want er kan/mag niet gevlogen worden’ maw: geen vlucht. (De gids kreeg de schuld want wij vlogen die dag wel) en dus was de sfeer in de groep verpest. En 2 dagen daaropvolgend slecht weer en dus ook geen vlucht. Pas de laatste dag kon die groep uiteindelijk een ballonvlucht maken .. tjsa.

Niettemin: wij hebben erg mooie video opnamen en foto’s ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.