My First PHP: een website met data van Schiphol

Nadat ik las dat Schiphol data van vertrekkende en landende vliegtuigen beschikbaar ging maken dacht ik: laat ik eens kijken of ik deze data ook kan verwerken in een website.

Na een paar weken stoeien is tie dan als een soort van 1st release beschikbaar: AroundMyRoom’s Schiphol page

Vooral het het begin lopen te stoeien hoe ik de JSON data kom omzetten in arrays en objecten. Met wat hulp van Tweakers.net kwam ik daar wat verder mee.  Daarna liep ik best wel vast met wat for each loops en daar heeft Peter aka zaph.nl mijn mee kunnen helpen.

Op het laatst ging het bijna mis met de checkin balies, want ik wilde wat meer dan wat de API makkelijk mij kon voorschotelen. Ik maak namelijk een verschil tussen normale checkin-balies en andere soorten. Ik had het op basis van Type kunnen doen, maar ik koos onbewust voor de beschrijving waarbij hier vele verschillende schrijfwijzen voorbij kwam.  Door niet op te geven en door te blijven zoeken kwam ik wat functies tegen die ik kon gebruiken. De code is zeer zeker niet geoptimaliseerd, maar hey, het werkt ..

Wat ik als wens heb ik dat ik data wat sneller van de API zou kunnen krijgen / voorschotelen. Wellicht data tijdelijk in een DB stoppen zodat de data snel gepresenteerd kan worden. ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.