met dit verhaal voel je je echt oud (dutch)

Degenen die dit jaar eindexamen doen werden in 1984 of 1985 geboren.
Ze kennen maar een Paus. Bovendien kennen ze geen andere minister-president dan Wim Kok. Wie is eigenlijk Ruud Lubbers?
Cola kochten ze altijd al in onverwoestbare plastic flessen. De dop was altijd al
van kunststof en niet van metaal. Cola in glazen flessen? En dan maar een liter?

Wat is eigenlijk Ministeck? Atari is voor de meesten net zo vreemd als grammofoonplaten; die hebben ze nooit gekocht, want de CD-speler werd al uitgevonden voor ze geboren waren. Ze hebben nooit Pacman gespeeld.

Ze kunnen niet geloven dat er computers waren die je op de televisie kon aansluiten met spelletjes die er niet eens uitzagen als tennis. Twix heette nog nooit Raider.

Er was nooit een tijd zonder merknamen. Wat is eigenlijk houtje-touwtje? En waarom zou je neonkleurige kleding aantrekken? Of bij de schouders
kussentjes onder je kleding steken?

Deze generatie heeft nog nooit een televisie met maar drie kanalen gezien. Om helemaal maar te zwijgen van de zwart-wit televisie. Bestonden er ook televisies zonder afstandsbediening? Zij hadden altijd al kabeltelevisie.

De Walkman werd door Sony al voor hun geboorte uitgevonden.
Rolschaatsen hebben alleen rolletjes achter elkaar, niet naast elkaar. De schoen zit er altijd al aan vast.

Ze kennen geen ‘Wedden dat’ of de ‘Showbizquiz’ met Jos Brink. Wie is eigenlijk Jos Brink? Ze kennen wel Johan Cruijf. Dat is een voetbalcommentator. Degenen die nu achttien zijn hebben bij het zwemmen nog nooit over een grote witte haai nagedacht. Het maakt ze niet uit wie J.R. neergeschoten heeft want ze weten niet eens wie J.R. is.

Michael Jackson was altijd al blank. Wie of wat is Milli Vanilli? Of een lolo-bal?

Ze geloven niet dat Adidas-schoenen ooit populairder waren dan Nikes en dat het topmodel maar 99 gulden kostte en zonder luchtkussens gemaakt werd.

Ze weten niet dat je computerprogrammas ook op casettebandjes kunt op kunt slaan en dat je grammofoonplaten omdraaien kunt. Ze weten niet waarom Niki Lauda altijd een pet op heeft.

De aardige man van Persil kennen ze niet. En wie is Petje Pitamientje? Of Flipje van de Betuwe te Tiel?

Maar jij weet dat allemaal. Want jij bent oud…

:: received by e-mail ::

8 thoughts on “met dit verhaal voel je je echt oud (dutch)

 1. Anonymous says:

  ach maar wat hebben die jonkies allemaal niet voor moois gemist (C64 computers !). Ik voel me nu heel wereldwijs op mijn 26-ste …… :-)

 2. de zeventiger jaren waren het meest romantische wat een mens ooit zal kunnen ervaren.
  dat weten die jongeren niet, maar als ze het zouden hebben meegemaakt, dan zouden ze het met me eens zijn.
  de zeventiger jaren brachten ons ‘Slime’ (5 gulden per pot), ‘wintersport’, ‘campings’, ‘punk’, streaken door de sneeuw, Blondie, disco, Giorgio Moroder, Luv’, Sjef van Oekel, Fred Haché, Koot & Bie, ABBA, Saturday Night Fever, Grease, Vrije Radio, de Metro, Kraftwerk… Et voila;
  Ik ben wat ik ben en doe wat ik doe dankzij de seventies.

  snif…

 3. oh en niet te vergeten Herbie (de witte VW), Donald Duck, Suske en Wiske, LEGO, Márklin, sexboekjes, de Lenco en Dual pick-up, Hilversum 3, het quartzhorloge (Kojak had de eerste), Shaft (the cat that won’t cop out), Dirty Harry, The Six Milion Dollar Man, Boney M, en, nou ja, wat niet eigenlijk?

 4. Dennis says:

  Fred Oster,
  Dynastie
  The Dukes of Hazard !
  Kauwgom ballen voor een cent
  VIC20
  Avro’s Driemaal Doordraai
  Bond van Doorstarters

 5. De dingen die je wel en niet kon missen: De weekendkwis,Frank Masmeijer,de eerste uitzending van de berenboot,de familie knots,de stratenmaker op zeeshow en Willem Ruis. En als je er bij nadenkt realiseer je je dat dit wel ruim 20 jaar geleden is. *snif*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.