Radio Veronica: Clipping

Ed meldt: . Ergens in deze keten loopt het signaal namelijk helemaal tegen het plafond aan, waarna het achteraf weer wordt teruggedraaid tot een -3dBfs, daarbij een RMS waarde van -8dB op de schaal brengend.

Heb je wel eens een audio meter op het signaal gehad? Nou, een prachtige RUIT op de stereo meter geeft al snel prijs dat dit niet anders kan zijn ontstaan dan door botweg clipping.

Ed heeft gemeten naar het APT-X signaal en de meetwaarden zijn genomen van de AES/EBU uitgang van de satelliet ontvanger) op de Eutelsat, dus als dat signaal al mis is hoe kan het dan ooit via de FM-steunzenders of Kabelnetten goed bij de luisteraars terecht komen ?

[Psst de Sky en Veronica instellingen zijn niet hetzelfde (not yet)]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.