SENA en Podcasts

Ik zie dat mijn entry over BUMA STEMRA en Podcasting opgepakt is door Tjeerd van Emerce
35 euro los uit de pols …

Dan denk je dat je er bent, maar dan krijgen we ook nog te maken met een 2e toko: de SENA die vragen zo rond de 530 euro per jaar voor webcasting (minimum vergoeding). Ik heb 2 jaar geleden al eens een brief van de SENA gehad omdat ik een webcast via xs4all had lopen met wat jaarmixjes .. en of ik dus maar even een document wou invullen en ondertekenen (alsof ik een pro zou zijn ..)

Waar zijn nu dan de pionierskortingen zoals ik gisteren beschreef?

Dus zou ik willen doorgaan met het podcasten van bijv. de Mixcast (met remixen die je met geen fatsoenlijke mogelijkheid ergens kan aanschaffen (te oud, te uniek, te zeldzaam) dan zou ik mits de SENA de tarieven niet aanpast zo’n 44 euro per maand voor de SENA moeten betalen alsmede 35 euro voor de BUMA. dat is 79 eurootjes voor een ‘pionier’ hobby.

Ik ga m’n geld ergens anders aan uitgeven. Tot ziens MixCast!

One thought on “SENA en Podcasts

 1. roel schreur says:

  Blij te horen dat ik niet de enige ben die moeite heeft met wat er allemaal met wetjes en regeltjes in dit land gebeurd.
  En vooral het misbruik van deze regeltjes door organisaties zoals Sena, deze mensen zijn alleen maar bezig met het vullen van hun eigen zakken.
  Wij hebben een bedrijf (een holding en twee werkmaatschappijen zoals dat dan heet) het is een qua personeels bestand een klein bedrijf. Vader en twee zonen. Wij hebben een radio staan en die staat ook aan. Sena meent dus nu voor alle drie de bedrijfjes geld te moeten hebben.
  Maar wij zijn van mening dat wij als nederlander allemaal al kijk en luistergeld betalen. En dat de commerciële zenders voor de ontvanger gratis muziek ten gehore brengen.
  Wij brengen dus muziek ten gehore voor eigen mensen die hiervoor mijns inzien toch al betaald hebben.
  Soms draaien we een cd. en volgens mij is daar de artiest ook al voor betaald.
  Sena denkt daar anders over we moeten als het aan hun ligt voor drie bv-tjes gaan betalen. De radio gaat dus uit. En dat zal niet de bedoeling van de artiest zijn neem ik aan.
  Uw probleem is misschien nog vreemder ook wij zijn wel eens op zoek naar andere soorten muziek als je die dan al vindt mag je er dus niets mee doen.
  WAAR IS MUZIEK VOOR BEDOELD.
  Ook is het zo dat een inmiddels groot aantal artiesten hun muziek gewoon gratis aanbieden op internet. Hoe gaat men hier mee om dan.

  Wij hebben net de problemen gehad van de stichting Reprorecht. Ook iets vreemds wij hebben een kopieer apparaat staan en de stichting gaat er vanuit dat ik auteursrechtelijk stukken grootschalig ga kopieën en verspreiden. Hiervoor geld het zelfde wij kopen boeken of tijdschriften, hierop zijn de auteursrechten voor betaald. En verder kopieën wij niets, als wij teksten of ander zaken van Internet haal, gaan wij er vanuit dat de aanbieder van deze teksten weet waarmee hij bezig is en dat de tekst gedownload gaat worden, om later even te lezen. En dat het gelezen wordt is volgens mij ook de bedoeling van de aanbieders.
  Ook wij schrijven tekst en ook wij maken muziek.
  Zowel onze teksten en onze muziek wordt gekopieerd . Gelukkig wel zou ik zeggen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.