Walkman-generatie heeft gehoorklachten

mixfreaks_girl1_1_2_1.jpgAMSTERDAM [originele link van artikel] Steeds meer dertigers bezoeken de dokter met gehoorklachten. Dit schrijft De Telegraaf dinsdag op basis van gesprekken met specialisten. Jaarlijks zouden ongeveer twintigduizend nieuwe slechthorende dertigers zich melden bij specialisten, die constateren dat de gehoorschade onherstelbaar is.Zij zouden de schade hebben opgelopen door het jarenlange gebruik van een walkman.
Verwacht wordt dat er over tien jaar nog meer jonge mensen zullen zijn met gehoorproblemen. Het gaat dan om de generatie die nu muziek luisteren met de iPod- en mp3-spelers, schrijft de krant op basis van gesprekken met specialisten.

De huidige muziekspelers kunnen tot 130 decibel onvervormd geluid weergeven. Volgens de krant loopt iemand die vijf minuten naar dit geluidsniveau luistert kans op beschadiging.
 

Yep .. Ook ik hoor ik bij. Anderhalf jaar geleden uitgebreide tests in het ziekenhuis gehad. En die gaf er het label: De ‘Disco Dip’. aan.

Doofheid op die momenten wanneer er veel mensen door elkaar zitten te praten of waar er erg veel achtergrond geluid te horen is. Super irritant en je zal min of meer moeten leren liplezen om het gesprek te kunnen blijven volgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.