Jankende Scholiertjes

Wat is er nu allemaal toch aan de hand met de scholieren in Nederland? Een beetje protesteren tegen de minimum norm van 1040 uur les krijg. Deel je dat door 40 schoolweken, dan hebben die scholiertjes hooguit 26 uur per week les. Nog geen 5 uur les.

Vanmorgen op radio 1 werd dat verder afgezwakt naar 1000 uur.

Dit betekent voor mij: om 8 uur beginnen en om 10 over 1 vrij zijn. Toch? Lesuurtjes zijn hooguit 50 minuten dus waar janken ze nu over?

In mijn vage herinnering (ik word wat ouder) ging ik vroeger minimaal 32 tot 36 uur naar school in de week. En dan hadden we ook nog eens een centraal schriftelijk op het MBO en geen certificaat gedoe. Hoppa studeren en rammen in mei ..

Orde en handhaving. De ouders van deze pupers zouden ook een schop onder de kont moeten krijgen. Is dat jullie zoon of dochter die dit wangedrag toont? Geef ze eens wat fatsoen mee!

Ga liever een vak leren dan krijg je een baan (uiteindelijk). En niet denken dat het aan komt waaien als je in je bed blijft liggen.

Niet iedereen (scholieren / ouders) hoeft zich aangesproken te voelen er zullen er vast en zeker genoeg bij zijn die de ‘opstanden’ verafschuwen en afkeuren.

Maar mocht ik nu alles verkeerd begrepen hebben en jullie willen gewoon MEER les hebben … dan is actievoeren mooi, maar geen reden om relletjes te schoppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.