KOMO – Huisvuilniszakken

De ervaring leert het: de ene KOMO huisvuilniszak is de andere niet. Al enige tijd verbaas ik me dat de kwaliteit huisvuilniszak verkocht met het KOMO keurmerk zo dramatisch van kwaliteit is: wanneer de zak in de vuilnasbak enigszins vol zit en je de zak omhoog wil trekken, dan heb je de gaten er aan de zijkant zo inzitten.

Echter kopen wij dezelfde zak (althans met hetzelfde keurmerk nummer 32993) bij een groothandel dan is de zak

 • a. donkerder van kleur
 • b. dikker
 • c. en dus sterker

Kijken we naar de productie: dan moeten we absoluut NIET de kwaliteit hebben met de extra opdruk: “August-Piper-Strasse 10, D-41061 M

15 thoughts on “KOMO – Huisvuilniszakken

 1. Stichting Bouwkwaliteit beheert het KOMO-keurmerk, vandaar onze reactie.

  Het is zinnig om over ondeugdelijke huisvuilzakken (met gaten, slechte sealing, afwijkend formaat, ontbrekende sluitstrips, vastgesealde treksluiting, etc.) een klacht in te dienen. Niet dat wij op extra werk zitten te wachten maar van ontevreden consumenten die op messageboards klagen worden de zakken niet steviger en balkonnetjes niet schoner ;-)). Bovendien is het zeer belangrijk dat de kwaliteit van de naamdrager van het keurmerk KOMO gewaarborgd wordt en wij kunnen daar een rol in spelen.

  Op deze website http://www.komo.nl/a/doc.asp?docid=90 wordt beschreven hoe u een klacht kunt indienen. Uw klacht wordt doorgestuurd aan de certificatie instelling die de producent van de zakken heeft gecertificeerd. Deze zal vervolgens actie ondernemen richting producent.

  De ervaring leert overigens dat ookal heeft de producent (mogelijk eenmalige) productiefouten opgespoord en verholpen, er nog partijen “foute” zakken in de opslag van grote afnemers kunnen liggen (ik denk aan Blokker, Hema, grote supermarkten). Deze zijn door ons helaas niet op te sporen, dus klagen bij de winkel waar de zakken zijn gekocht is eveneens zinnig.

 2. Het vreemde is dus dat ik hier 2 zakken heb met hetzelfde nummer, dezelfde fabriek, maar in 2 soorten kwaliteiten .. (althans zover ik kan zien, maar dat zal ik vanavond nog eens checken).

  Ik heb liever een adres waar ik die 2 zakken als voorbeeld naar toe kan sturen

 3. Pieter G. Kuipers says:

  L.S.
  Met groot genoegen gebruik ik al jaren uw vuilniszakken. Mijn gegalvaniseerde container heeft een beetje te grote diameter maar uw vuilniszak kan zonder te scheuren met de twee onderarmen voldoende uitgerekt worden om strak in de bak te passen.
  Ik prefereer de zak met trekbanden, maar door onoplettendheid heb ik nu weer een set met sluiter. Gelukkig voldoende rek.
  Dank voor een goed product.
  Groet, Ir Pieter G. Kuipers

 4. de jong says:

  Ik heb tot 3 keer mijn inhoud van de vuilnis zak over mijn vloer heen gekregen.*%$#@@#$#@

  De rest van de zakken zijn ook zo slecht van kwaliteit
  en ik maar denken dat komo de beste is….

  weet iemand waar ik mijn klacht kan decelareren.

 5. herman says:

  Jarenlang heb ik komozakken gebruikt. Ik kocht ze in per doos en gebruik er in mijn restaurantkeuken 3 per dag. Nu heb ik een doos met komozakken die 1 cm kleiner zijn zodat ze niet meer passen en dunner zodat ze snel scheuren. Op zoek nu naar een passende stevige zak en daar die hele doos in mieteren. Komokeur, een lachertje.

 6. monique clardy says:

  Geachte heer/mevr.

  Ik koop al jaren komo huisvuilzakken
  de laatste tijd ben ik zeer ontevreden en baal enorm!
  moet elke keer 2 zakken over elkaar heen doen
  ze scheuren lekken enz
  OOk baal ik er van dat elke zak het trekband breekt en het maakt niet uit hoe vol je de zak doet
  Dit is al zo vaak gebeurd
  Ik koop de zakken per 3 rollen te gelijk en meer den 2 rollen
  zijn zeeeer slecht
  Jammer dacht altijd dat komo een goed merk was

  gebruik komo trekbandzakken
  certificaatnummer 33060
  colpack s.r.l.
  po box 19
  i-24050-ghisalba (bg)
  hoop van u een antwoord

  vrienelijk dank
  mev clardy

 7. joris says:

  Ook ik heb problemen met komo zakken, vanmorgen oude zak dicht proberen te knopen, scheurde de zak, met als gevolg de inhoud zo de keuken in. Toen ik het opgeruimd had en een nieuwe zak in de houder wilde steken, scheurde ook de nieuwe zak.

  Dit is preutswerk komo! Kwaliteit van linkmevestje.

 8. Laura jansen says:

  Goedendag,
  wow, wat heerlijk om mijn klacht kwijt te kunnen en te zien dat ik niet de enige ben. Wij kopen ook altijd komo vuilniszakken. Ik heb bij werkelijk iedere zak van de laatste rol de gehele inhoud van mijn keukenvloer, balkonvloer of trap moeten weghalen. De onderkant is niet goed gesealed waardoor de onderkant openscheurt zodra je deze optilt.
  Waardeloos.
  Nu zie ik dat er meer problemen zijn; ik wilde eigenlijk gewoon een nieuwe rol kopen, maar ik vrees dat we dan dus hetzelfde probleem kunnen krijgen… misschien maar niet meer bij de AH kopen….

  Ik ga deze klacht indienen bij de Stichting Bouwkwaliteit, ben benieuwd of ik een reactie krijg!

  Succes met schoonmaken ieder!

  groet Laura

 9. Superioritas says:

  Mijn god, wat moeten jullie een kutleven hebben om hier over te moeten klagen. HUISVROUWEN ZIJN DE PUISTEN OP DE AARS VAN DIT LAND.

  Groetjes,

  Superioritas

 10. en dat jij dan superioritas de tijd neemt om en deze oude weblog entry te vinden EN dan zo’n reply te sturen is dan toch wel tekenend.

 11. peter says:

  wat een zooitje die vuilniszakken van komo
  scheuren onder je handen vandaan,echt heel slecht

 12. E Kuiper says:

  Jarenlang geen problemen ervaren met vuilniszakken. Helaas veranderde dat vorige week. De onderzijde van de komo zakken zijn zo slecht gesealed dat al het vuil er aan de onderkant uitkomt. Ik hoef denk ik niet uit te leggen wat dat voor een smerige &(#@$%^*^ dat op de vloer veroorzaakt.

  Waar kan ik serieus terecht met deze klacht?

 13. Marco says:

  Ik heb ook een klacht over KOMO en over de manier van klachtmelding. Mijn klacht is dat de gehele rol van trekbandzakken a 60x 80 cm net onder de trekband nog dicht zit. Ik krijg er dus niets in zonder de zakken open te knippen. De gegevens van de zakken zijn:
  Sphere Nederland en productiecode is fas3-41-2013. Na alle info ingevuld te hebben op de klachtensite, blijkt dit webadres niet te werken! Dit gemeld bij info@komo, word ik terugverwezen naar de klachtensite die niet werkt! Hoeveel moeite moet je doen voor een nieuw rolletje zakken! Klachtafwikkeling uit het jaar 0!

 14. Rob ter Horst says:

  Hallo,

  Telkens als ik vuilnis in mijn 240 Ltr huisvuil container gooi waait de vuilniszak weer in de container, waarna ik deze weer probeer netjes over de rand te leggen.
  De deksel houdt deze dan wel weer vast totdat …..ja ik weer in de container moet zijn en dan weer hetzelfde ritueel moet meemaken.
  Op internet kan ik geen 240 Ltr vuilniszakken vinden met fixeer om deze om de container vast te zetten.
  Met fixeer is 240 Ltr misschien iets te kort !
  Is dit product wel in de handel of is een idee om het te maken?

  Graag hoor ik van u,

  Rob ter Horst
  Maasbrachterweg 62
  6067 CS Linne
  Tel: 0475.464649
  Mob: 0611525797

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.