Illegale praktijken met SMS-services

Zit ik vanavond in m’n auto terug te rijden naar huis, krijg ik een SMS. Nu gebeurt dat niet zo vaak meer dat ik een SMS krijg, dus dan ben ik wel benieuwd wie mij dan wel een SMS stuurt:

Het is gelukt, je bericht is verstuurd! Veel plezier met de chat! Kosten 1.50E/bericht max 2. Stoppen? Stuur STOP naar 7880

 • Vraag: Wat voor bericht heb ik verstuurd? Ik heb mijn outbox zelfs leeg!

Nog geen 2 minuten later:

Hi Wat leuk dat je reageert, had ik niet verwacht zo snel al! Doe je dit vaker? Is mijn eerste keer en ik vind het wel leuk moet ik zeggen, woon je in de buurt?

 • – Vraag: Hoezo reageren?
 • – Vraag: welke buurt?

Een uur later: (het derde bericht dus)

Hey, volgens mij woon ik vlak bij jou… vertel eens iets over jezelf. en heb je al leuke plannen voor komend weekend? (Gratis sms, mobdesk.com)

 • Vraag: hoezo woon ik dicht bij jou?
 • Antwoord: nee ik vertel niets over mezelf, rot op! Mijn weekend is mijn weekend en daar heb jij geen donder mee te maken

Morgen onze servicedesk maar eens op de hoogte stellen, want ik ben hier natuurlijk op een zakelijke GSM niet van gediend. Denk maar niet dat ik iets ga sturen, afmelden of wat dan ook! Stelletje oplichters daar bij wie het dan ook maar mag zijn ..

Hebben anderen wellicht een idee?

4 thoughts on “Illegale praktijken met SMS-services

 1. die meldingen had ik inderdaad gelezen Joos, maar zijn ietwat gedateerd vond ik.
  vandaar hier ook maar wat neergeschreven

 2. seb says:

  vandaag net hetzelfde voorgehad, om 12U49 volgende bericht gehad:

  “NICKY wil met je in contact komen, sms nu NICKY en je naam en chat rechtstreeks met haar, sms nu NICKY. dit is een gratis sms”

  ik hoop gvd dat dit een gratis sms is! want ik kan er al helemaal niet mee lachen dat ik p mijn nummer zulke berichten krijg van die diensten. dan vraag ik mij toch af waar ze mijn nummer opgepikt hebben!!!en is dat wel legaal?

 3. kan me niet voorstellen dat je zomaar een sms krijgt
  misschien die laatste met gratis bericht ,dat het een soort lokadvertentie is , maar dan MOET er bij staan dat het om FICTIEVE vrouwen gaat
  anders zou ik 7880 eens aangeven , kan ze een boete van 2440 euro kosten
  verplicht he , kleine letertjes :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.