Als je het niet meer snapt

…………. dan schrijf je een weblog entry …

Ik werk met een NFS servertje en probeer deze op een linux doosje te mounten. Nu werkt dat af-en-toe via een dsl-router goed. Echter minder vaak dan me lief is. En dan heb ik het over Kernel Space NFS. Want User Space NFS heeft geen problemen, maar dat wil ik dus niet … ;-)

Dus wat doe je: je schakelt alle factoren die het probleem kunnen veroorzaken uit. Beide apparaten met een fixed ip en ze kunnen elkaar zonder meer pingen ..

NFS server – Linux doos: verbonden aan vage B merk router: werkt direct zonder problemen, keer op keer. Hoi Hoi Hoi ..

NFS server – Linux doos: verbonden aan een gigabit switch (dumb): time out

NFS server – Linux doos  1 netwerk cable, ping werkt: mount geeft time out ( grote vraagteken)

want halloo .. er zit NIETS tussen .. het is ‘auto mdi-x’ dus een switch is niet eens nodig ..

Met andere woorden: waarom werkt het via een dom B merk routertje en waarom werkt het niet als die 2 apparaten gewoon domweg simpel aan elkaar zijn verbonden. Ik dacht dat ik wel iets kon analyseren waarom iets wel en niet werkt, maar dit slaat alles..

5 thoughts on “Als je het niet meer snapt

 1. Soms willen netwerkkaarten gewoon niet met elkaar praten. Een router lost dit probleem dan voor je op. Anders zou ik nog even nieuwe netwerkkabels proberen.

 2. Danny says:

  Wat voor snelheid zijn de netwerkkaarten? allebei 1GB of is de ene 100Mbit en de andere 1000Mbit?

  Ik heb zelf dit probleem ook ondervonden en het bleek te liggen dat de netwerkkaart in mijn media player niet (goed) overweg kon met jumboframes. Na er een router tussen te zetten werkte het wel.

  Succes ermee!

 3. Danny says:

  Dat deed ik ook niet (niet bewust iig).
  Het bleek dat een oude pc (100Mb nic) niet goed werkte als ie contact moest maken met mijn server (1Gb nic). De 1Gb nic heeft standaard jumbo frames aan staan (staat ergens verborgen in je netwerkkaart properties in XP). Het resultaat was dat de oude pc de nieuwe niet zag in netwerk neigbourhood en vice versa. Ik had het toen aan een 1Gb switch hangen. Heb er uiteindelijk een oude 100Mb switch die ik nog had liggen er tussen gegooid en toen werkte alles weer.

  Of jij hetzelfde probleem weet ik niet zeker, maar probeer er eens een 100Mb switch/hub tussen te zetten of zet jumboframes uit in je nic en kijk of het dan wel wil werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.