30 thoughts on “CH3SNAS & Fun_Plug & NZBGET

 1. Cujo says:

  Hi,

  Thanks for this update, it works fine and it’s downloading already fullspeed now. With the earlier manual on your site I never succeeded in getting it up and running, despite several retries and many nightly frustrating hours. Great to see your continuous support.

  Peter

 2. laatste commando wil niet:
  /mnt/HD_a2/ffp/bin # ./nzbget -D -c /ffp/etc/nzbget.conf

  FATAL ERROR: Directory “/download/dst/” (option “DestDir”) does not exist and could not be created

 3. Arjendj, je bent wel erg eigenwijs niet?
  de foutmelding geeft aan dat er geen /download/dst folder bestaat.

  Goh .. ja die laat ik je ook niet aanmaken, omdat die ook NIET in mijn configuratiebestand staat.

  je moet wel MIJN configuratiebestand gebruiken en NIET de standaard versie die meegeleverd wordt. Die is niet geconfigureerd voor de CH3SNAS en dan moet je nog meer dingen gaan wijzigen.
  Dus: ga naar start en begin opnieuw.

 4. Bedankt het is gelukt,ik had niet door dat ik niet de jouwe gebruikte?:(
  Maar het werkt nu hij geeft wel een waarschuwing maar dat maakt niks uit.

  bedankt voor de handleiding

  misschien tip
  mv nzbget-0.6.0-testing-r269-bin-dns323-arm.tar.tar /mnt/HD_a2/unpack
  # move the nzbget file to the unpack folder
  tar -xvzf nzbget-0.6.0-testing-r269-bin-dns323-arm.tar.tar

  moet:
  mv nzbget-0.6.0-testing-r269-bin-dns323-arm.tar.gz /mnt/HD_a2/unpack
  # move the nzbget file to the unpack folder
  tar -xvzf nzbget-0.6.0-testing-r269-bin-dns323-arm.tar.gz

  zijn

  Gr arjen

 5. HenkV says:

  Ik heb alles volgens je handleiding gedaan.
  Blijf nu zitten met het volgende probleem:

  root@CH3SNAS:/mnt/HD_a2/ffp/bin# ./nzbget -D -c /ffp/etc/nzbget.conf
  ./nzbget: can’t load library ‘libssl.so.0.9.7’

  Ik heb funplug 0.5, mis ik nog iets of moet ik in een script een verwijzing maken ?

  Ik hoop, dat iemand me kan helpen, want ik ben al heel lang en op veel manieren bezig geweest een nzb downloader geinstalleerd te krijgen !

 6. HenkV says:

  Ik ben een Linux beginner, kun je aangeven, welke binary je bedoelt ?
  Ik heb precies de files gedownload die je hier aangeeft.
  Ik ben bezig in Putty via Telnet.
  Krijg ook dan dezelfde foutmelding

 7. misschien moet je eens de configuratiefile doorlezen Arjen !

  of wellicht dat anderen je verder kunnen helpen. Ik ga niet alles voorkouwen (geen tijd voor) en ik ga ervan uit dat er ook wat kleine linux kennis aanwezig is)

  want je username en wachtwoord moet je ook aanpassen in de configuratie file.

 8. aangezien ik een behoorlijke NooB ben in Linux e.d…. je voelt ‘m al aankomen Dennis… ik begrijp dus dat het over niet al te lange tijd standaard is om in de Nas en met torrents en met nzb´s te werken?

 9. HenkV says:

  root@CH3SNAS:/mnt/HD_a2/ffp/bin# ./nzbget -D -c /ffp/etc/nzbget.conf
  ./nzbget: can’t load library ‘libssl.so.0.9.7′

  Wie kan me a.u.b. helpen met deze foutmelding ?

  Wat moet ik aanpassen, zodat de daemon wil starten ?
  Ik gebruik de aanbevolen nzbget-0.6.0-testing-r269-bin-dns323-arm.tar.gz file.
  Verder ook de originele nzbget.conf file. (nog) Niks gewijzigd….

 10. Die foutmelding heb ik ook gehad wat ik gedaan heb: nieuwste firmware instaleren >backup maken van instellingen>hardeschijf formateren>Funplug 0.5 instaleren>deze handeleiding volgen >je eigen nzbget.conf kopieren naar /ffp/etc/>
  Genieten van de gedachte dat je CH3SNAS nzb’s aan het downloaden is.
  PS. je gebruikt volgens mij niet deze maar de oude handleiding.

 11. HenkV says:

  Bedankt ArjenD !

  Ik kwam er achter, dat ik de firmware versie 1.02 nog had ! Upgrade naar 1.04 gedaan, funplug geupdate en nu start Nzbget gelukkig op.
  Hij kan nog geen conf. file vinden, alhoewel die op de juiste plek staat en bijgewerkt is.
  Dat wordt nog even zoeken….

 12. Hallo Dennis,
  Ik krijg steeds een forbidden melding als ik jou directory probeer te benaderen met de postproces en de nzbget.sh. Ligt dat misschien aan het installeren van je nieuwe server? Nog even rechtjes uitdelen?

  nzbget doet het in ieder geval, met dank aan je heldere uitleg!

 13. Ben says:

  Hallo, bedankt voor deze how to. Ik krijg helaas de volgende foutmelding en weet niet hoe ik dit kan verhelpen. Kan iemand mij wegwijs maken wellicht?

  FATAL ERROR: Could not open file /ffp/etc/nzbget.conf

  Bij voorbaat dank!

 14. Ben says:

  Oké, ik heb het werkend gekregen. Had niet goed gelezen… Sorry!

  Maar… hoe zie ik nu wat ik doe. Heb ‘ps’ getypt en ik zie inderdaad dat de service loopt, maar dan…?
  Moet ik nog een webinterface installeren?

  Bedankt!

 15. Jake says:

  Wie wil mijn CH3SNAS configureren zodat ik er fatsoenijk mee kan downloaden? Het blijkt dat het niet genoeg is voor mij om deze instructie stap voor stap te volgen. Ik begrijp gewoon niet genoeg van Linux grrrr…
  Had dus in een vlaag van overmoed dit apparaat aangeschaft en moet zeggen dat ik redelijk ver kwam… Ik kon zelfs met telnet op het apparaat komen en van allerlij dingen erop kopiëren en laten uitvoeren. Ik kom echter niet zover dat hij ook daadwerkelijk gaat downloaden.
  Ik zou het heel graag draaiend willen hebben inclusief webinterface.

  Ik woon in Zwolle. Misschien wil iemand mij helpen, of ken je iemand die mij zou willen helpen.
  Mailadres: immer79@gmail.com

 16. Jake says:

  Beste Dennis,

  Bedankt voor je reactie. Het probleem is meer dat ik (volgens mij) alles heb gedaan zoals het in de instructie stond en dat lukte ook allemaal. Ik dacht dus dat ik klaar was om te downloaden. Ik gooide een nzb bestandje in het mapje nzb, maar toen gebeurde er niets. Nu bedenk ik mij, dat ik nergens de instellingen heb ingevoerd van de server waar ik vandaan download (in mijn geval yabnews). Ik vind op internet nergens een beschrijving hoe ik dit instel voor nzbget.
  Daarnaast heb ik gelezen van een webinterface (wat mij handig lijkt voor de toegankelijkheid), maar vind ook nergens een instructie hoe dit voor elkaar te krijgen.
  Op dit punt dacht ik dus dat het me echt niet meer gaat lukken… en aangezien je hebt aangegeven dat je niet ingaat op het postprocessing unrarren ed, weet ik ook niet of ik mijn vraag op het juiste forum heb gesteld.

 17. Jake says:

  Fantastisch, het is zelfs mij gelukt!! Het was inderdaad een kwestie van de juiste ‘howto’ gebruiken.

  Heel erg bedankt Dennis!!

 18. Dennis,

  Bedankt voor je goeie tutorial.
  Ik heb nzbget iets ander geinstalleerd en via telnet start ik het met de volgende 2 regels:
  /mnt/HD_a2/newsbin/startnzbget.sh start
  /mnt/HD_a2/newsbin/startweb.sh start
  Dit werkt perfect.

  Als ik deze regels echter toevoeg aan mijn fun_plug bestand dan wordt nzbget niet opgestart bij het opstarten van de DNS-323, terwijl dit wel werkt voor bijvoorbeeld MediaTomb (commando: /mnt/HD_a2/startmediatomb.sh).

  Heb je enig idee hoe ik dit op kan lossen?

  TIA,

  Genie

 19. ik weet niet wat je anders geinstalleerd hebt, maar de startnzbget.sh en de startweb.sh moet je in /mnt/HD_a2/ffp/start kopieren om automatisch op te starten bij het opstarten van het apparaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.